search

Barwnik spożywczy - Fiolet Biskupi 35g

14,99 zł
Brutto
Produkt dostępny

Barwnik spożywczy - Fiolet Biskupi 35g

Dostawa od 10,00 zł, sprawdź koszty dostawy
Ilość

Barwnik w żelu w kolorze Bishops Violet

Wysokiej jakości barwnik spożywczy w żelu, w kolorze fioletowym biskupim. Zapakowany w praktyczny, zamykany słoiczek. Barwnik wystarczy dodać do masy cukrowej lub kremu i odpowiednio wymieszać albo ugnieść. Dzięki niskiej zawartości wody łatwo wrabia się w masy cukiernicze. Nie zalecany do użycia z masami tłuszczowymi. Wysoka koncentracja barwnika sprawia, że jest on bardzo wydajny. Doskonale sprawdzi się przy wypieku ciast, muffinów, lodów, a także przy dekorowaniu tortów czy innych słodkości.

Barwnik w żelu Food Colours

Barwniki w żelu marki Food Colours to świetne rozwiązanie do barwienia wypieków, lukru, glazury czy polewy. Żelowa konsystencja ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika. Barwniki są jadalne i występują w palecie ponad 20 kolorów, można je ze sobą dowolnie mieszać dla uzyskania bogatej palety barw. Nie wpływają na konsystencję, smak ani zapach produktów. Formuła żelu umożliwia równomierne barwienie i uzyskanie odpowiedniego koloru, bez rozrzedzania masy.

Zastosowanie barwnika w żelu:

  • Wszelkiego rodzaju masy i kremy zawierające wodę
  • Masa cukrowa
  • Lukier królewski
  • Krem śmietanowy
  • Masa maślana
  • Marcepan
  • Lody
  • Biszkopty i muffiny
  • Makaroniki
  • Ciasta i desery
  • Dżemy galaretki
  • Napoje i alkohole

Właściwości barwnika w żelu kolor biskupi:

  • Kolor: fioletowy, fioletowy biskupi, purpurowy, bishops violet
  • Mocno skoncentrowany
  • Zalecane dodawanie barwnika: stopniowo
  • Dozowanie: 1-3 g na 1 kg masy
  • Nie zawiera E171
  • Zgodny z dyrektywą UE i może być stosowany do żywności
  • Opakowanie: plastikowy słoiczek
  • Masa netto: 35 g

Dozowanie:

Należy zacząć od jak najmniejszej ilości barwnika i dodawać go stopniowo. Są bardzo skoncentrowane i wydajne! Do dawkowania można użyć wykałaczki. Przed zabarwieniem całości najlepiej zrobić próbę na mniejszej części. Zalecane dozowanie to 1-3 g na 1 kg masy, jednak dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczy nawet 0,1 g na 1 kg. W przypadku przedozowania barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.

Skład: glicerol E422, syrop glukozowy, woda, aromat, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana E1422, substancje konserwujące: sorbinian potasu E202, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330, barwnik: azorubina E122, błękit brylantowy E133.

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu.

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również:


Klienci biznesowi